Eilakaislat !!

Aluemestarit 2014 C-tytöt!!

Aluemestarit 2014 C-tytöt!!

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

C-tytöille SM kulta 2014


 C-tytöille SM kulta 2014

>> 26-27.4 pelattiin Kuortaneella C-ikäisten SM-finaaliturnaus jonne oli tiensä raivannut 12 Suomen parasta tyttö ja 12 poika joukkuetta.

Loimun tytöt olivat selvinneet finaaliin häviämättä kaudella yhtään peliä. 2013-2014 kausi koostui kolmesta tasonmittausturnauksesta, neljästä pooliturnauksesta, välieristä ja finaaleista. Ennen finaalia jokaisessa turnauksessa pelattiin kolme peliä ja finaaleissa viisi peliä, yhteensä kaudella tuli pelejä 32.
SM kulta ei siis ollut sattumaa, 32 peliä ja 32 voittoa.
 Finaalit

Joukkue lähti Kuortaneelle hyvissä ajoin perjantaina. Illalla oli luvassa vielä viimeistelyharjoitukset Kuortanehallissa. Viimeistään tuolla treeneissä oli nähtävissä jokaisen joukkueeseen kuuluvan silmissä paloa, halua ja tahtoa. Harjoitukset ja lyhyt taktiikka palaveri jossa käytiin läpi oman joukkueen vahvuudet ja peli tapa, olivat piste iin päälle. Ei ollut epäilystäkään olisiko asenne kohdalla.

Aamulla herätys kolme tuntia ennen ensimmäistä peliä. Jari tyttöjen kanssa aamu lenkille ja allekirjoittanut Annen kanssa tekniseen palaveriin.

Avajaiset klo. 9.00 ja ensimmäinen peli 10.00 vastassa Savonlinnan ajo. Toinen alkulohkon vastustaja oli Nurmon Jymy.

Loimu - Ajo 2-0 (25-14, 25-19)

Avaus pelin kentällinen oli Veda, Jenny, Hanna, Juti, Iina ja Tata. Ensimmäiseen erään lähdettiin selvästi valmistautuneempana kuin vastustaja. Erä täydellisesti meidän hallussa. Toinen erä osoittautui huomattavasti tasaisemmaksi. Erän ollessa Ajolle 14-10 tuli Nea syöttämään Tatan tilalle. Nean syöttö vuorolla noustiin pisteen päähän. Sitten tuli taas pieni notkahdus ja pian oltiin taas takaa-ajossa. 16-18 Juti vaihdettiin Oliviaan kakkos paikalle. Heti seuraavaksi saatiinkin pallo voitettua ja Olivia meni syöttämään. Syöttövuoron päätyttyä oli tilanne 23-18 Ajo kavensi erä lukemia vielä yhdellä pisteellä mutta se ei heitä paljon lohduttanut. Selvä voitto jossa taas itse luottamus ja usko omaan tekemiseen tuotti tulosta. Vaihto pelaajat olivat taas isossa roolissa.


Loimu - NJ 2-0 (25-9, 25-23)

Toiseen peliin samalla kuusikolla kuin Ajoa vastaan. Peli oli toisinto ekasta pelistä. Ensimmäinen erä voitettiin 100-0 ja toinen tiukempi. Taas, kuten niin monesti kauden mittäänkin tuli huomattua miten vahva joukkue on, etenkin henkisellä puolella. Pelaamme parhaiten selkä seinää vasten. Kun toisen erä loppu oli tiukka ja olimme tappiolla 23-22 ei joukkueessa ollut paniikista tietoakaan, toisin kuin katsomossa ;-) Rutinoituneesti voitto pelistä 2-0 joka tiesi lohkovoittoa ja näin ollen meille tuli yksi peli vähemmän.

Seuraava peli 1/2 välierä ja vastaan asettui Loimaan Jankko joka oli 1/4 välierässä pudottanut Saloisten Salaman Raahesta.

Loimu - Jankko 2-0 (25-10, 25-17)

Samoin kuin runko sarjan pelit, ensimmäinen erä hyvä ja toinen taas tiukempi. Usein se johtui myös vastustajan parantaessa peliään. Jankkoa vastaan ensimmäisen erän lopussa Vaihdettiin Jenny Oliviaan. Jennyn peli notkahti kun hänelle tuli päänsärky. Toiseen erään lähdettiin muutetulla kuusikolla kun Olivia otti Jennyn paikan. Erä oli hieman tiukempi, johtuen pääosin Jankon hakkurin Saana Lingrenin vahvasta panoksesta. Tässä pelissä peliaikaa saivat myös Emma ja Janina. Koko pelaava joukkue kävi Jankkoa vastaan kentällä.

Voitto Jankosta tiesi sunnuntaille välieriä ja paikkaa mitalipeleihin.
 
Sunnuntaina pelit alkoivat vasta 10.45. Herätys hieman ennen 8.00. Aamulenkin ja hyvän aamiaisen jälkeen alettiin valmistautumaan peliin. Kaikki tuntui hyvältä jännitys oli selvästi aistittavissa. Olihan EuRa ainoa joukkue joka oli pystynyt kauden mittaan haastamaan meitä. Odotettiin siis tiukkaa vääntöä.
 
Välierä Loimu - Euran Raiku 2-0 (25-20, 25-10) Välierä EuRaa vastaan
oli erilainen kuin aiemmat pelit. Peliin lähdettiin tutulla kuusikolla Veda, Jenny, Hanna, Juti, Iina ja Tata.

Ensimmäinen erä erittäin hyvää ja taistelevaa peliä molemmilta. Hyviä pitkiä palloralleja nähtiin useita, kumpikin joukkue oli hyvin latautunut.. Loimun tytöt taisivat olla kuitenkin vielä paremmin koska lopussa käännettiin kuitenkin homma selvästi kotiin.

Toiseen erään mentiin ja uhkuttiin edelleen voiton tahtoa. Sitä oli tullut lisää ensimmäisen erän hyvän loppukirin myötä. Erä tulikin selvästi meille, Euralaisilta taisi selkäranka katketa. Näin meitä odotti peli kullasta ja euralaiset matkasivat taistelemaan pronssista.

Finaali Loimu - Salon Viesti 2-0 (25-15, 25-17) Salolaiset olivat
välierässä pudottaneet Jyväs Lentiksen joka paransi hienosti peliään sitten alkusarjan.

Finaalipeliin lähdettiin kuusikolla Veda, Jenny, Hanna, Juti, Iina ja Tata. Erä pysyi tasaisena kymmenen pisteen tietämille sitten Loimun vahvuus tuli taas esille. Toinen erä oli toisinto ensimmäisestä. Nea kävi molemmissa erissä syöttämässä, molemmat kerrat hän oli erittäin hyvä.

Pelin loputtua alkoi juhlat. Raision Loimu Juniorit oli saavuttanut kautta aikain ensimmäisen SM kultamitalin tyttöjen puolella.


Yhteenveto

Vaikka joukkueessa oli huippu yksilöitä vaihtopelaajia myöden niin suuremmaksi tekijäksi, mikä johti SM kultaan oli, joukkuehenki, yhteen pelaaminen ja toisten tsemppaaminen jokaisessa tilanteessa. Joukkue pelasi määrätietoisesti eikä antanut ennakkosuosikin aseman luoda turhia paineita vaan se ennemminkin käännettiin vahvuudeksi. Vaihtopelaajien loistava sisääntulo jokaisessa tilanteessa oli ihailtavaa ja jokainen pelaaja olikin voiton avaimena. Vaikka Loimu oli paras joukkue kaikilla osa-alueilla oli se myös tasaisin. Hyökkäys vastuuta jaettiin tasaisesti kaikkien kesken, myös vastaanotossa jokainen nosti vuorollaan. Etenkin keskipelaajat olivat isossa roolissa vastaanotossa. Yleispelaajana toiminut Iina oli yksi joukkueen arvokkaimmista pelaajista. Valtavan iso rooli vastaanotossa ja liberotyyppinen puolustusvastuu loivat joukkueeseen riittävän rauhallisuuden. Tasaisuudesta johtuen ei ollut ihme että turnauksen All Stars kuusikkoon valittiin neljä Loimun tyttöä, passari Veda Mansikkaviita, yleispelaaja Jenny Vähäsarja ja keskipelaajat Hanna Rahko ja Venessa Loukonen.

Mitali oli tälle ryhmälle jo toinen SM-sarjassa, viimevuotinen hopea kirkastettiin nyt kullaksi.

Loimun joukkueessa olivat passarikaksikko Veda Mansikkaviita ja Nea Luntamo, keskipelaajat Hanna Rahko, Venessa "Tata" Loukonen ja Janina Sinkkonen ja yleispelaajat Jenny Vähäsarja, Olivia Kakko, Jutta "Juti" Riikonen, Iina Niemelä, Emma Murtojärvi ja Emilia Koivusalo joka ei kuitenkaan ollut pelikykyinen loukkaantumisen vuoksi. Joukkueenjohtajana Anne Koskinen ja valmennuksesta vastasi Toni Mansikkaviita ja Jari Sinkkonen.

Toni

 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti