Eilakaislat !!

Aluemestarit 2014 C-tytöt!!

Aluemestarit 2014 C-tytöt!!

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Startti suoritettu SM-sarjassa

Lauantaina 14.1 MiniC matkasi Lempäälään SM-sarjan avausturnaukseen.
Odotukset hieman pelonsekaiset, vastassahan olisi EuRa97 (AM 6.) LeKi (AM 4.) ja Nurmo Jymyn 97 (AM 3.) joten taso ei voisi juuri kovempi olla.
SM-sarjassa ei juurikaan ole joukkueita jotka ovat iältään nuorempaa C-ikäryhmää. Meillä on kokoajan kentällä vähintään neljä D-ikäistä. Tasoitusta annetaan siis iässä vuosia, pituudessa 10cm:ä. Muuten ei sitten annetakaan yhtään. Se oli lähtökohta.
Torstaina oli pelattu neljä erää harjoituspeliä Loimun C-poikia vastaan. Tähän peilaten, huono kenraaliharjoitus - hyvä esitys.
Tälläkertaa tuo sanonta piti täysin paikkaansa.

Loimu MiniC - EuRa 97 0-2 (25-27, 21-25)
Tässä pelissä oli pitkät syöttöputket avainasemassa. Niitä nähtiin puolin ja toisin.
Ensimmäinen erä eteni tasatahtiin lähes kymmeneen pisteeseen, sitten EuRa nykäisi lähes 10 pisteen kaulan. Hetken kuluttua ei aikaanaan kun (taisi olla Veda) meiltä pitkä putki ja mentiin jopa pari pinnaa edelle. Lopussa kuitenkin EuRan vahvempi. Näin niukka erätappio jäi käteen ekasta erästä.
Toinen erä alkoi meiltä vielä paremmin kuin eka. Johdettiinkin lähes koko erä.....mutta se ei ikävä kyllä riitä mihinkään.
Kuitenkin meiltä hyvä peli. Euralaisilta oikeasti tuli kehuja meidän "pikkutytöille.

Loimu MiniC - LeKi 1-2 (14-25, 25-18, 11-15)
Etkäteen ajateltuna ja saavutukset huomioonottaen vastus piti koventua edellisestä.
Voi olla että näin olikin, mutta pelityyli sopi ehkä paremmin meille.
Ensimmäinen erä oli kuitenkin katastrofi. Siitä ei sen enempää.
Toinen erä oli meidän juhlaa. Meillä onnistui ja LeKillä ei. Näin edettiin kolmanteen erään.
Erän alku oli mahtava, meidän johtaessa jo useammalla pisteellä. Erän puolivälin jälkeen oli tilanne vielä täysin meidän hallussa. Sitten hiukan jäädyttiin ja tilanne lähti kuin varkain meidän käsistä. Kuokkaan 2-1, ei huano. Erä saatu, seuraavaksi otetaan kaksi.

Loimu MiniC- Nurmo 97 0-2 (16-25, 13-25)
Mielenkiinnolla odotettiin vieläkö tytöillä puhti riittää. Vastus oli varmaan taas piirun verran kovempi kuin edellinen, joten turnauksen kovin joukkue.
Ensimmäisessä erässä aavistus kunnioitettiin vastustajaa joka oli todella hyvä.
Toisessa erässä alussa pysyttiin hiukan mukana mutta ei pitkään. Selkeä voitto selkeästi paremmalle joukkueelle.

Päivän yhteenvetona voisi todeta että se oli paljon parempaa mitä osattiin odottaa. Ennen pelejä aavistelin että hyökkäyksessä ollaan eniten vastustajia perässä. Mutta eipä oltu. Vastaanotto osoittautui heikommaksi lenkiksi. Ihme se ei kuitenkaan ole sillä, nämä pelit olivat ensimmäiset jossa vastaanotettiin yläkautta syöttöä.
Tässä vähän lukijoille ihmettelemistä, sääntöjen suhteen. Kevät pelataan, vapaa syöttö ja VO. Syksyllä kun lähdetään uuteen C-sarjaan on taas ala-aloitus ja HL vastaanotto. Vuoden vaihtuessa 2013 sääntö taas muuttuu. Ja samanlailla käy vielä seuraavan kautena. Enään ei tarvi ihmetellä jos nuorten maajoukkue peleissä vastaanotto tai syöttö pettää. Niin tärkeä kuin syöttö nyky lentopallossa on, ei sitä pitäisi enään C-ikäisenä rajoittaa. No, tämä oli nyt vaan yhden junnu valmentajan kommentti.

Takana kauden paras turnaus. Onneksi olkoon tytöt, hienoa peliä.

Seuraavaksi Ceetä Eurassa 5.2
Sitä ennen D-turnaus 22.1


- Toni

1 kommentti:

  1. Tarkennus vaan tohon leki-peliin : ne voitti siis kolmannen erän 15-13.

    -Veda

    VastaaPoista