Eiloille Kultaa Balticista !!

Baltic sea junior, Vantaa

Olimme siis kahden joukkueen voimin Baltic turnauksessa.
Alla onkin jo raportti, miten hienosti Kaislat pelasivat. Tässä kuitenkin vielä lyhyt katsaus miten toinen joukkue pärjäsi.

Ja pärjäsihän se. Kotiin tuomisena oli mestaruuslautanen, kuten oli edellisenäkin vuonna. Silloin tosin vielä pelattiin D-sarjaa. Mutta miten tähän tultiin…….
Lauantain alkuerät pelattiin vain kaksi erää 21 pisteeseen.

Lauantaina 5.1 pelit alkoi jo aamutuimaan. Onneksi tytöillä oli tuomarointi ensimmäisessä pelissä.
Oma peli käynnistyi 9:45 Valkealan Kajoa vastaan.
Peli lähti ihan ok, liikeelle. Tosin kaikki sujui ”liian helposti”, itse ei oikein tarvinnut tehdä mitään. Toinen erä oli selvästi ensimmäistä tahmeampi.
Pelistä kuitenkin selvä voitto 2-0 (21-2, 21-10)

Lauantain toinen peli ja vastaan asteli Puma Pro, vastus oli edellistä parempi. Edelleenkään oma peli ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla. Johtui varmasti osakseen heikohkosta valmistautumisesta ja vastustajasta joka oli meitä selvästi jäljessä. Jälleen kuitenkin selvä voitto 2-0 (21-14, 21-16)

Näin saatiin lauantai pakettiin. Eilat oli lohko 1. samoin kuin Kaislat omassa lohkossa.
Iltapäivän ohjelma olikin naisten ja miesten Suomen-Cup:in finaalien seuranta. Hieman jäi itselle ja tytöillekin valju olo lauantailta. Oltiin kaksi päiväisessä turnauksessa, ja ensimmäisen päivän pelit oli ohi puol 12.

Sunnuntaina puolivälierissä tuli vastaan Salpis Black (Etelän 1.) joten tiukka peli oli tiedossa.
Tähän peliin lataus oli kovempi, mikä näkyi kentällä. Ensimmäisestä erästä selkeä voitto. Sitten hieman tekemisen taso putosi ja otettiin kuokkaan toisessa erässä. Kolmas erä taas parempi.
Voitto pelistä 2-1 (25-12, 18-25, 15-8)
Voitto tästä tiesi peliä välieriin.

Välierissä vastaan asettui Savonlinnan Ajo.
Tämä peli ei sitten kauhean tiukka ollutkaan. Selvä voitto 2-0 (25-18, 25-6)
Matka kohti Energia Areenaa ja Finaalia…….

Finaalissa vastaan tuli vieraita Venäjältä, Primorskaja.
Peli alkoi hyvin, johdettiin muutamalla pisteellä. Sitten tuli heikko hetki. Pian oltiin tilalnteessa 8-18 vastustajan johtaessa. Vastaanotto tökki, itseluottamus katosi. Tosin kaikki kunnia vastustajalle, heillä oli tosi hyvä syöttö. Loppuerästä saatiin taas juonesta kiinni.
Erätauolla päätettiin että nyt pitää alkaa näyttään, mitä oikeesti osataan. Toinen ja kolmas erä pelattiinkin sitten vain yhteen maaliin, nimittäin Primorskajan maaliin.
Ensimmäisen erän tappiosta huolimatta, meille ylivoimainen voitto 2-1 (18-25, 25-12, 15-6)